Automotivi

Petrol već dugi niz godina
sarađuje sa svjetski priznatim
naftnim preduzećem Chevron.

Početak saradnje sa Chevronom seže u 1994. god., kada je Petrol odabrao tadašnji Texaco za svog partnera za proizvode vlastite robne marke. Početna saradnja oko motornih ulja Petrol se ubrzo proširila i na druge proizvode iz tzv. automobilskog programa.

Tako je Petrol u okviru svojih robnih marki motornih ulja Petrol, ulja za mjenjače i diferencijale GL, traktorskih ulja AGROTRAK i rashladne tečnosti ANTIFRIZ prodavao originalne Chevron Texacove proizvode Havoline – ulja za lična vozila, Ursa – ulja za privredna vozila, Geartex – ulja za mjenjače i diferencijale, traktorska ulja Textran i rashladne tečnosti Havoline.

Texaco je vodeće naftno preduzeće koje već godinama intenzivno uvodi tzv. motorna ulja 'fuel economy' - ulja koja štede gorivo. U današnje vrijeme, kada ekologija nije samo
stvar prestiža nego i stvar propisa i zakona, takvo ulje daje veliki doprinos smanjenju potrošnje fosilnih goriva, a time i manjim emisijama CO2.

Petrol svake godine povećava paletu najsavremenijih proizvoda.

Najnovija ostvarenja su proizvodi u skladu sa zahtjevima EURO IV (Turbo Diesel Ultra 10W-40, Turbo Diesel 15W-40 i tečnost AdBlue) i posebno motorno ulje za četverotaktne motore skutera - Petrol Scooter 4-T. Osim velikog izbora Petrolove vlastite robne marke, Petrol u ponudi na benzinskim stanicama ima i uvažene robne marke Mobil, Shell i marke drugih svjetskih proizvođača.