Goriva Q Max

Grupa Petrol predstavila je novu
generaciju visokokvalitetnih pogonskih
goriva Q Max, od sada dostupnih
na svim benzinskim stanicama
Grupe Petrol.

Q MAX 100*

Q Max 100

više informacija

Q MAX 95*

Q Max 95

više informacija

Q MAX DIZEL*

Q Max Eurodizel

više informacija

* navedeni nazivi su skraćeni

Grupa Petrol predstavila je novu generaciju visokokvalitetnih pogonskih goriva Q Max, od sada dostupnih na svim benzinskim stanicama Grupe u Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 

Riječ je o gorivima koja po svojim specifikacijama prevazilaze aktuelne evropske standarde na tom području. Osnovne karakteristike goriva   Q Max prilagođene su ključnim zahtjevima kupaca – manjoj potrošnji i većoj ekonomičnosti u vožnji, većoj efikasnosti i zaštiti motora vozila, kao i smanjenju emisije štetnih materija u životnu sredinu.

Od sada Petrol potrošačima u Crnoj Gori nudi i visokokvalitetan Petrol Q Max Euro Super 100.

Petrol je na sve svoje benzinske stanice u Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, uveo nova Q Max goriva, čiji kvalitet nadmašuje standarde na tržištu. To je nova generacija goriva – benzinsko gorivo Petrol Q Max Euro Super 95, Petrol Q Max Euro Super 100 i dizelsko gorivo Petrol Q Max Eurodizel, koja će u potpunosti zamijeniti dosadašnja goriva u ponudi.

Nova generacija Q Max goriva zadovoljava najnovije zahtjeve proizvođača motora, trenutno evropsko zakonodavstvo i time nadmašuju postojeće standarde na tržištima. Najnovija generacija višenamjenskih aditiva, koji se koriste u Q Max gorivima, nudi veću efikasnost i zaštitu motora, uz istovremeno poboljšanje ekonomičnosti, nižu potrošnju i znatno nižu emisiju štetnih materija u životnu sredinu. Nova generacija goriva je razvijena u saradnji s uglednom korporacijom Afton Chemical iz Velike Britanije, jednom od vodećih svjetskih proizvođača aditiva.

Goriva su višestruko testirana, laboratorijskim i terenskim testovima koji su pokazali da je potrošnja prilikom upotrebe Petrol Q Max Euro Super 95 goriva niža i do 4 %, a 2,5% niža  prilikom upotrebe Petrol Q Max Eurodizel goriva. Svi podaci i spomenuta poboljšanja baziraju se na stvarnim ispitivanjima dobavljača aditiva na posebnim testnim vozilima, ali i na terenskim ispitivanjima na različitim vozilima.

Kvalitet goriva Q Max garantovan je i sveobuhvatnim i opsežnim sistemom provjere, kako u nabavnom tako i u prodajnom lancu, koje Petrol obavlja u sopstvenim, ali i tuđim akreditovanim laboratorijima, te konstantnim prilagođavanjem trendovima i zahtjevima modernih motora.

Goriva Q Max će biti dostupna na svim benzinskim stanicama u Sloveniji (313), Hrvatskoj (86), Bosni i Hercegovini (37) i Crnoj Gori (5) i to po nepromijenjenim cijenama, što podrazumijeva da će kupci za isti novac dobiti veću vrijednost. Nova goriva su u potpunosti kompatibilna sa svim dosadašnjim Petrolovim gorivima, kao i sa svim drugim gorivima koja se nude na tržištu.

Mag. Tomaž Berločnik, predsjednik Uprave grupe Petrol d.d., izjavio je: „ U skladu sa svojom vizijom, Petrol se uvijek zalaže za napredak i razvoj svojih ključnih proizvoda - tečnih goriva. Važna poboljšanja prenosimo i u regiju, gdje poslujemo. Porodica pogonskih goriva Q Max prevazilazi standarde kvaliteta i istovremeno omogućava veću snagu motora i manju potrošnju uz istovremeno smanjenje emisije štetnih jedinjenja u izduvnim gasovima. Sistemom kontrole kvaliteta kupcima garantujemo najbolja pogonska goriva na tržištu. Vjerujem da će naši kupci od danas osjetiti dodatni kvalitet Petrolovih goriva

Preduzeće Petrol je najveći slovenački ponuđač pogonskih, dizelskih i benzinskih goriva s najvećom mrežom prodajnih mjesta. Petrol nudi sva ključna goriva, koja kvalitetom premašuju važeće standarde na tržištu, a preduzeće ujedno odgovorno brine za stalan razvoj ekološki prihvatljivijih goriva te se prilagođava sve oštrijim zahtjevima zaštite okoliša.