Q Max 100

Najsavremeniji motorni benzin „premium” kvaliteta sa vrlo visokim oktanskim brojem osigurava besprekorno djelovanje motora u svakom trenutku. Od sad sa tehnologijom Dual Action koja omogućava još veću snagu i zaštitu!

Potražite prodajna mjesta

Dual Action Technology za naprednu zaštitu motora

Još veća snaga i odaziv motora

100 % uklanjanje naslaga

Još niže emisije i mnogo manje čvrstih čestica u izduvnih gasovima

Proizveden za najzahtjevniju vožnju

Premium kvalitet za najviše zahtjeve motora

Q Max 100 je motorni benzin prilagođen najzahtjevnijim uslovima upotrebe. Dodatno obogaćen paket dodataka sa dvostrukim Dual Action Technology čišćenjem pruža visok nivo zaštite od habanja i korozije, štiti od blokiranja ventila i omogućava besprekoran rad vašeg motora bez obzira na uslove upotrebe i zahtjevnost.

Visoki oktanski broj za najveću snagu motora

Q Max 100 razlikuje se od drugih motornih benzina po vrlo visokom oktanskom broju, iznad 100. Time sprečavamo nekontrolisana samozapaljenja goriva, tzv. “detonacije”. Ona mogu uzrokovati ozbiljna oštećenja komore sagorijevanja te značajno uticati na gubitak snage i odaziv motora.

Niže emisije i više od 30 % manje čvrstih čestica u izduvnih gasovima

Q Max 100 ne sadrži olovo i sumpor. Savremeni sastav goriva zadovoljava najstrožije emisijske standarde za vozila Euro 5 i Euro 6, a pažljivo odabrana kombinacija aditiva najnovije generacije osigurava optimalan proces sagorijevanja kod svih režima rada. Rezultat su gotovo 12 % niže emisije azotnih oksida i čak 31 % niži sadržaj čvrstih čestica u izduvnim gasovima.

Testirano motornim i terenskim testovima

Q Max 100 premašuje zahtjeve europskog standarda za motorne benzine EN 228 (SIST EN 228).

Ispitivanja motornog benzina Q Max 100 izvedena su na motorima i terenu te su potvrdila brojna poboljšanja u odnosu na neaditivirana standardna goriva:

  • do 4,1 % manja potrošnja
  • 100 % bolji efekat čišćenja, ostvariv nakon samo nekoliko punjenja
  • potpuna zaštita od blokiranja ventila
  • za 79 % poboljšana zaštita od habanja površina
  • 100 % bolja zaštita od korozije
  • 11,7 % niže emisije NOx i 31,2 % manje čvrstih čestica (PM).

Pronađite prodajna mjesta

Često postavljena pitanja

Što je Dual Action Technology i kako se brine o mom motoru?

Provjerite šta omogućava poboljšani molekularni dizajn naših Q Max goriva i kako inteligentni molekuli sa dvostrukom Dual Action Technology delovanjem pružaju nenadmašnu zaštitu vašeg motora.

Šta su aditivi? Kako motor utiče na potrošnju goriva?

Želite li znati na koji način tehničke značajke motora utječu na potrošnju goriva? Znate li što su aditivi? Za vas smo prikupili nekoliko ključnih podataka o suvremenim gorivima i njihovoj uporabi.

 

Kako iz nafte nastaje pogonsko gorivo?

Vađenje nafte, prerada, dodavanje i transport. Pogledajte kako se visokokvalitetno gorivo, poput Q Max, pravi od sirove nafte.

Koliko goriva možete natočiti u rezervoar?

Praktičnim testom provjerili smo koliko goriva zaista možete da napunite u rezervoaru automobila i zašto vam se ponekad čini da ste napunili više nego što je prema deklaraciji moguće.

Kako se brinete o kvalitetu u Petrolu?

Proverite koji međunarodni sertifikati i akreditaciona dokumenta svjedoče o visokim standardima kvaliteta za koje mi u Petrol-u garantujemo kada je riječ o ponudi naših Q Max goriva na tržištu.