Q Max 95

Nova generacija našeg 95-oktanskog benzina. Koristeći inovativna rješenja u molekularnom sastavu aditiva i savremenu tehnologiju čišenja Dual Action Technology, Q Max 95 omogućava maksimalnu efikasnost rada motora.

Potražite prodajna mjesta

Dual Action Technology za naprednu zaštitu motora

Veća snaga motora i odaziv

100 % uklanjanje naslaga

Manje emisije i manje čestica iz izduvnih gasova

Prilagođeno za upotrebu u benzinskim motorima

Brže do veće snage i odaziv motora

Najnoviji, izuzetno efikasan paket tehnološki najsavremenijih aditiva u novoj generaciji goriva Q Max 95 osigurava besprekorno ubrizgavanje i prskanje goriva, a time i njegovo optimalno miješanje sa vazduhom. Ovo povećava snagu i ubrzanje motora, smanjuje potrošnju goriva i osigurava visoku pouzdanost. Sve u svemu, to ima značajan uticaj na poboljšanu ekonomičnost vožnje.

Još duži radni vijek bez naslaga na motoru

Još duži radni vijek bez naslaga na motoru Savremena tehnologija čišćenja Dual Action sa inteligentnim molekularnim sastavom osigurava efikasno uklanjanje postojećih naslaga i istovremeno sprečava stvaranje novih. U korelaciji sa dodatkom protiv korozije postići ćete više od 95% čistoće površina u motoru kada koristite Q Max 95, čime ćete znatno produžiti radni vijek motora.

Manje azotnih oksida i čestica u izduvnim gasovima

Q Max 95 je proizveden u skladu sa savremenim ekološkim trendovima i ograničenjima. Ispunjava najstrožije standarde emisije, kao što su Euro 5 i 6, koji se danas primenjuju na benzinske motore. Q Max 95 tako ne sadrži olovo i sumpor, a novim, čak poboljšanim sastavom, koji sadrži tehnološki najnaprednije aditive, smanjili smo njegov sadržaj azotnih oksida i čvrstih čestica za skoro 14%.

Testirano motornim i terenskim testovima

Q Max 95 premašuje zahtjeve evropskog standarda za benzin EN 228 (SIST EN 228).

Benzin Q Max 95 testiran je motornim i terenskim testovima, što je potvrdilo sledeća poboljšanja u odnosu na standardno gorivo bez aditiva:

  • do 4,1 % manja potrošnja
  • 100% poboljšana čistoća površina
  • Potpuna zaštita od blokiranja ventila
  • 46% poboljšana zaštita od površinskog habanja
  • 95% bolja zaštita od korozije
  • 13,6% niže emisije NOk i 13% manje čvrstih čestica (PM)

Potražite prodajna mjesta

Često postavljena pitanja

Što je Dual Action Technology i kako se brine o mom motoru?

Provjerite šta omogućava poboljšani molekularni dizajn naših Q Max goriva i kako inteligentni molekuli sa dvostrukom Dual Action Technology delovanjem pružaju nenadmašnu zaštitu vašeg motora.

Šta su aditivi? Kako motor utiče na potrošnju goriva?

Želite li znati na koji način tehničke značajke motora utječu na potrošnju goriva? Znate li što su aditivi? Za vas smo prikupili nekoliko ključnih podataka o suvremenim gorivima i njihovoj uporabi.

 

Kako iz nafte nastaje pogonsko gorivo?

Vađenje nafte, prerada, dodavanje i transport. Pogledajte kako se visokokvalitetno gorivo, poput Q Max, pravi od sirove nafte.

Koliko goriva možete natočiti u rezervoar?

Praktičnim testom provjerili smo koliko goriva zaista možete da napunite u rezervoaru automobila i zašto vam se ponekad čini da ste napunili više nego što je prema deklaraciji moguće.

Kako se brinete o kvalitetu u Petrolu?

Proverite koji međunarodni sertifikati i akreditaciona dokumenta svjedoče o visokim standardima kvaliteta za koje mi u Petrol-u garantujemo kada je riječ o ponudi naših Q Max goriva na tržištu.