Dodaci za gorivo

potražite prodavnice

Petrol Bencin Plus

Bencin Plus je višenamjenski visoko efikasni dodatak za motorne benzine, proizveden po najnovijoj tehnologiji. Čisti sastavne djelove motora (ventile, rasplinjač, sistem za ubrizgavanje i prostor za sagorjevanje) i svestrano ih štiti od nastajanja obloga i taloga. Smanjuje upotrebu goriva i emisiju izduvnih gasova. Primjeren je za sve vrste benzinskih motora sa katalizatorom i/ili turbo punjačem, odn. bez njega.

Petrol Diesel Plus

Čisti ključne sastavne djelove sistema za dovod goriva i svestrano ih štiti od nastajanja obloga i taloga. Smanjuje upotrebu goriva, povećava oktanski broj, sprečava pjenušanje goriva i štiti od nastanka korozije. Osim što je sam po sebi ekološki, on smanjuje emisiju izduvnih gasova u okolinu. Primjeren je za sve vrste dizel motora.

Petrol Ventil Plus

VENTIL Plus je zamjena za olovo u bezolovnim benzinima. Obezbjeđuje potpunu zaštitu mekih ležišta ventila. Primjeren je za sve vrste benzinskih motora bez katalizatora i za sve vrste bezolovnih benzina.

Petrol AdBlue

AdBlue je neotrovni rastvor uree u vodi koji se koristi za hemijsko smanjivanje emisija azotnih oksida kod Euro 4, 5 i 6 dizel motora, opremljenih sa SRC katalizatorima.

Petrol Sealant Plus

U sistemima za hlađenje vozila lako dolazi do stvaranja pukotina, koje su posljedica korozije, vibracija, udaraca i drugih uzroka. SEALANT Plus je sredstvo uz pomoć koga je moguće izvršiti efikasno i brzo zaptivanje nastalih pukotina, čime se sprečava gubitak rashladne tečnosti, usled čega može doći do pregrijavanja, gubitka snage, a često i do ozbiljnih kvarova motora. Može da se upotrebljava bez obzira na vrstu i tip rashladne tečnosti (antifriza). Ne oštećuje zaptivne i druge materijale u sistemu za hlađenje vozila.

Petrol Winter Protect

Diesel Winter Protect je visoko efikasni dodatak za niske teperature za dizel gorivo. Sprečava izlučivanje kristala parafina i njihovo taloženje na dno automobilskog rezervoara, čime otklanja teškoće koje se pojavljuju pri niskim spoljnim temperaturama (začepljenje filtera, pumpi i cjevovoda). Poboljšava upotrebljivost goriva i do temeprature od –25°C. Dodatak djeluje preventivno, pa je stoga potrebno da se doda gorivu prije nego što do poteškoća dođe. Za efikasno djelovanje preporučuje se dodavanje dok je gorivo još bistro i dok je njegova temperatura iznad 0°C. Primjeren je za sve vrste dizel motora.

Petrol Winter Protect K

Diesel Winter Protect K je visoko efikasni dodatak za niske teperature u koncentrovanom obliku, primjeren za ekstra lako pogonsko ulje i dizel gorivo. Sprečava izlučivanje kristala parafina i njihovo taloženje na dno automobilskog rezervoara, čime otklanja teškoće koje se pojavljuju pri niskim spoljnim temperaturama (začepljenje filtera, pumpi i cjevovoda). Upotrebljivost goriva poboljšava čak do temperature od –25°C. Dodatak djeluje preventivno, pa je stoga potrebno da se doda gorivu prije nego što do poteškoća dodje. Za efikasno djelovanje preporučuje se dodavanje dok je gorivo još bistro i dok je njegova temperatura iznad 0°C.