Višenamjenske masti

Petrol Lit EP 2

Lit EP 2 je višenamjenska mineralna mast za podmazivanje sa EP (Extreme Pressure) dodacima i dodacima protiv korozije i starenja. Zgušnjivač je litijumski sapun viših masnih kiselina. Koristi se za podmazivanje djelova koji trpe veliko opterećenje: ležajevi, osovine, zglobovi i ostali mašinski elementi. Temperaturno područje primjene je od -25°C do 130°C.

Potražite prodavnice

Petrol Lit MoS 2

Lit MoS2 je višenamjenska litijumska EP mast za podmazivanje sa dodatkom molibdendisulfida (MoS2) i grafita, koji poboljšavaju osobine mazivosti u području graničnog podmazivanja. Koristi se za podmazivanje svih vrsta ležajeva koji trpe teška opterećenja, iznenadna opterećenja i koji su izloženi vlažnoj i prljavoj sredini. Temperaturno područje primjene je od -25°C do 135°C.

Potražite prodavnice

Petrol Lit 2

Lit 2 je višenamjenska mineralna mast za podmazivanje sa zgušnjivačem na bazi litijumskog sapuna viših masnih kiselina i dodataka protiv korozije i starenja. Koristi se za podmazivanje manje opterećenih kugličnih i kliznih ležajeva, zglobova, vođica i drugih mašinskih elemenata. Temperaturno područje primjene je od -25°C do 130°C.

Potražite prodavnice